Буфон: Накрая тифозите ще ни благодарят
Буфон: Накрая тифозите ще ни благодарят / netinfo
Италианският вратар Джанлуиджи Буфон се извини на своите сънародници от името на отбора след загубата с 0:3 от Холандия в първия мач, но е оптимист и смята, че накрая, феновете ще трябва да благодарят на тима.

Именно Буфон е причината Скуадра Адзура още да е в сметките на Евро 2008, след като спаси дузпа на Адриан Муту и предотврати загуба от Румъния, която щеше да означава сигурно отпадане още след втория двубой на Италия в Група С.

„Извиних се на италианците и не се срамувах да го кажа, защото съм сигурен в едно нещо – накрая те ще ни благодарят”, каза Джиджи Буфон.

„Ние все още сме тук и Европейското първенство е отворена страница. Наистина бих искал да срещнем Холандия на полуфинала. Реагирахме добре срещу Румъния и това ни дава увереност.”

„Сега трябва да изиграем мача на живота си. Паднахме от Холандия и вече преживяхме загубата. Сега трябва да видим, дали те са направили същото”, каза още стражът и добави, че мачът между Румъния и Холандия „ще бъде истински, не като Швеция – Дания”, който завърши 2:2 и двата скандинавски тима се класираха напред на Евро 2004 в Португалия за сметка именно на Италия.