Бристъл Сити изненада Мидълзбро
Бристъл Сити изненада Мидълзбро / netinfo
Бристъл Сити и Мидълзбро ще преиграват мача си от 1/16-финал от турнира за Купата на Англия, след като завършиха 2:2. Отборът от Висшата лига на Англия успя да поведе на бързо с 2:0 с голове на Якубу в 4-та минута и Малкъм Кристи в 23-та. При този резултат завърши и първото полувреме. Сити успя обаче да върне двата гола. Първо Кеох в 53-та, а шест минути по-късно Мъри изравни резултата.

Уест Хем отпадна от турнира, след като загуби като домакин с 0:1 от Уотфорд. Победният гол за „стършелите” вкара МакНамий в 42-та минута.

Ипсуич и Дарби Каунти също стигнаха до минимални победи при своите домакински мачове. „Тракторите” победиха Суонси Сити с гол на Алан Лий в 42-та минута от дузпа, а „овните” победиха Бристъл Роувърс с попадение на Пол Пескисолидо в 80-та минута, а десет преди това червен картон от гостите получи Лескът.

Лутън загуби с 0:4 от Блекбърн. Елитният отбор нямаше проблеми при гостуването си. Младокът Дербишайр вкара два гола, а по един добавиха Бени МакКартни и Мортен Гамст Педерсен.

Бирмингам загуби с 2:3 от Рединг в много зрелищен мач. Дейв Китсън (4-та минута) и Лерой Лита (41-та минута) дадоха удобна преднина за гостите, но още в началото на второто полувреме чрез Тейлър (47-та минута) бирмингамци намалиха. Лита отбеляза своето второ попадение в мача в 82-та минута, когато отново „кралските поданици” поведоха с два гола. Ларсон в 90-та минута оформи крайния резултат в мача 2:3.

Барнет загуби с 0:2 от Плимут. За гостите се разписаха Алджофрий в 67-та минута от дузпа и Синклер в 83-та минута.

Тотнъм без Димитър Бербатов победи с 3:1 Саутенд. Роби Кийн откри резултата в 12-та минута, а в 50-та минута „шпорите” поведоха с 2:0 след гол на Джърмейн Дженас. Ийстуд вкара почетния гол за отбора от Чемпиъншип в 69-та минута от дузпа. Египтянинът Мидо вкара третия гол за лондончани в мача.

Кристъл Палас загуби с 0:2 от Престън. Гостите, които се намират в много по-добра форма нямаха проблеми и с голове на Дейв Нюжънт (46-та минута) и Уилсън (83-та минута) се класираха за 1/8-финалите на турнира.

Блекпул и Норич ще преиграват мача си, след като завършиха 1:1. „Канарчетата” поведоха с гол на Дарън Хакърби в 45-та минута, но през второто полувреме домакините успяха да изравнят чрез Евът в 52-та минута. Гостите доиграха мача с човек по-малко, след като Браун бе изгонен осем минути преди края на срещата.

Фулъм победи с 3:0 Стоук и също се класира за 1/8-финалите на турнира за Купата на Англия. Лондончани поведоха още в 11-та минута с гол на Монтела, а МакБрайд в 39-та осигури комфортен аванс за „котиджърс”. Томаш Раджински донесе класическата победа за домакините с попадение в 53-та минута.