Божинов пропуска мачовете с Грасхопърс
Божинов пропуска мачовете с Грасхопърс / netinfo
Полузащитникът на Черноморец Любомир Божинов има разкъсани влакна на лявото бедро. Травмата ще го извади от терените за десет дни, което на практика означава, че ще пропусне и двата мача от третия кръг на турнира Интертото срещу швейцарския Грасхопърс.

Божинов се контузи преди три дни по време на тренировка, но той пътува с тима за Цюрих, тъй като щабът на „акулите” до последно се надяваше, че той ще може да играе.

Черноморец започна официалната си тренировка на стадион Летцигрунд от 18:30 часа българско време, като Любо Божинов бе единственият състезател, който се подготвяше индивидуално и въртеше обиколки около терена.

Цялото занимание на стадиона на Грасхопърс бе водено единствено от старши треньора Димитър Димитров – Херо, който правеше всичко сам, без да разчита на помощ от асистентите си.

След обичайната загрявка и разиграванията в квадрати, бургаските футболисти бяха разделени на два отбора и направиха двустранна игра.

При пристигането си на 30-хилядния Летцигрунд и качвайки се по стълбите на съоръжението, приело три двубоя, българските играчи се шегуваха, че по тези стъпала са вървели Гатузо, Пирло и Донадони, демонстрирайки пристрастия към националния отбор на Италия.

Нито един швейцарски журналист не уважи официалната тренировката на „акулите”, както бе и при пристигането на летището в Цюрих снощи. Двубоят между Грасхопърс и Черноморец е в събота от 18:45 часа българско време.