Ботев взе Омониго Темиле
Ботев взе Омониго Темиле / netinfo

Бившият футболист на Левски Омониго Темиле е ново попълнение на Ботев Пловдив. Халфът вече договори личните си условия с президента на „канарчетата” Димитър Христолов и ще подпише 2-годишен договор с клуба.

За последно Темиле игра в руския първодивизионен Криля Советов, но договорът му бе прекратен по вина на футболиста. Поради тази причина той изтърпява наказание и ще пропусне 5-6 мача от есенния полусезон.

В момента Темиле е в Нигерия и вече е задействана процедурата по получаването на жълтата му карта и издаването на виза. Очаква се халфът да пристигне в Пловдив до края на другата седмица.

Темиле идва със съдействието на новия изпълнителен директор на Ботев Борислав Димитров, с които са добри познати от престоя им в Левски.

До края на следващата седмица в тима трябва да пристигне и аржентински халф с италиански паспорт, както и двама африканци – централен защитник и нападател, които са препоръчани от спортно-техническия директор на Ботев Стефано Кусин.

Очаква се последните трима футболисти да минат прегледи и веднага да подпишат договори, тъй като според ръководството на Ботев са достатъчно добри футболисти. В този смисъл, в спортно-техническия щаб има постигната договорка в отбора да не се взимат чужденци на проби.

До края на другата седмица трябва да се изясни и въпроса с треньорския пост в Ботев.