Ботев подписа с трима, гони мароканец
Ботев подписа с трима, гони мароканец / Снимка: Sofia Photo Agency
Трима служители на Ботев Пловдив сложиха днес подписите си под договори с клуба. Това направиха двамата треньори Костадин Ангелов и италианецът Стефано Кусин, както и халфът Алфред Мапока.

Кусин и Мапока са ангажирани за 3 година, а Ангелов за две. Това обяви изпълнителният директор на „жълто-черните” Боби Димитров.

В същото време се разбра, че „канарчетата” ще се откажат от услугите на мароканския нападател Мохамет Селям, който дойде миналия полусезон и почти не игра в отбора.

„Очакваме много чужденци да се пробват при нас по време на лагера в Италия. Търсим хора за различни постове. Предполагам, че ще запълним цялата позволена квота за чужденци. В момента договори с клуба на футболисти извън ЕС имат вече Алфред Мапока и Мауро Алегре”, коментира Борислав Димитров. Това означава, че по неговите думи в клуба ще бъдат привлечени поне още трима чужденци извън ЕС, а бройката може да се увеличи, ако бъдат взети италианци, които със сигурност ще се присъединят към отбора на Апенините.

Все още не е ясно бъдещето на другия тъмнокож футболист в състава на „канарчетата” - Пол, както и аржентинците Диего Бритес и Ернан Гарин.