Ботев Пловдив взима ганаец
Ботев Пловдив взима ганаец / netinfo
Ганайският нападател Ерик Кабу ще остане в Ботев Пловдив, след като остави добри впечатления от изявите си в Италия. 19-годишният футболист едва ли ще успее бързо да се наложи в титулярния състав на „канарчетата”, но има необходимия потенциал.

Другите двама чужденци – ганайският десен бек и опорният халф от Камерун няма да останат в Ботев.

Ерик Кабу обаче няма да се прибере с останалите футболисти утре. Той ще се върне в България с автобус заедно с още 7-8 човека от щаба на „канарчетата”, за които не бяха намерени самолетни билети. Утре на летище София с полет от Рим ще кацнат 22-ма футболисти и част от треньорите.

В същото време се разбра, че в началото на следващата седмица ще стане известно на кой стадион ще се играе срещата с Черноморец. Вариантите са два - в Несебър и на Националния стадион в София.

Единственият проблем е, че стадионът в Несебър няма лиценз за мачове от „А” група, но по всяка вероятност БФС ще избере именно него за първия мач на „канарчетата” в първенството, заради наказанието с лишаване от домакинство.

Ако все пак комисиите на футболната ни централа не разрешат Несебър да приеме домакинството, то тогава мачът ще е на стадион „Васил Левски”.