Ботев Пд си иска парите за Мечо и Камбуров
Ботев Пд си иска парите за Мечо и Камбуров / Gong.bg

Ботев Пд ще си търси по съдебен път парите, които трябва да получи от Левски и Локомотив Пд за трансферите на Димитър Телкийски в Апоел (Тел Авив), и на Мартин Камбуров в арабския Ал Ахли и гръцкия Атромитос. Това заяви днес изпълнителният директор на „жълто-черните” Борислав Димитров.

„Подали сме искове в съда и ще си търсим парите. Нямам нищо против колегите от Левски и Локомотив Пд, просто искаме парите, които ни се полагат. От Славия сме си получили всичко за трансфера на Асен Караславов в Гройтер Фюрт”, каза бившият голмайстор на „канарчетата”.

Пловдивчани имат право да получат процент от всички трансфери на двамата, защото те са юноши на клуба.

„Не сме се отказали и от делото за Георги Христов. Досега сме платили 23 000 лева разходи по него, така че ще се борим до край”, сподели още Димитров.

Той призна, че новото ръководство на „жълто-черните” разглежда предложенията за нова екипировка. Тя обаче ще бъде доставена за началото на зимната подготовка, когато се очаква да бъде закупен и новият клубен автобус.

Боби Димитров заяви, че вече се мисли за подготвителните лагери през паузата между полусезоните.

„Ще направим два лагера – един в България и един в чужбина. Все още не сме решили в коя държава ще е вторият, но мога да кажа, че няма да е нито в Италия, нито в Дубай”.