Босът на Хайдук Кула: Не замесвайте ЦСКА!
Босът на Хайдук Кула: Не замесвайте ЦСКА! / netinfo

Гонг откри президента на Хайдук Кула Никола Джомба, който внесе разяснения относно разкритията му пред сръбската преса, че са му предлагани 700000 евро, за да падне от българския ЦСКА в мачовете между двата отбора миналата година.

Ето какво заяви той:

- Г-н Джомба, на пресконференция сте казали, че от ЦСКА са ви изнудвали да дадете втория мач между двата отбора за купата на УЕФА и са ви предлагали 700000 евро, които сте отказали…

- Не, това не е точно. Попитаха ме какво мога да кажа по въпроса затова, че ФИФА намеси сръбските клубове в уговорени мачове от евротурнирите. И аз казах, че са ме изнудвали да дам мача с ЦСКА в Белград срещу 700000 евро. Не съм казвал обаче, че са ме изнудвали от ЦСКА. В София ме изнудваше един немец. Още един ваш колега ме пита същото. Дойде при мен този немец заедно с още един човек, който говореше сръбски, но с чудноват акцент, не мога да ви кажа каква националност беше. Те ми казаха, че искат да заложат в Китай, Индонезия или Тайван. Искаха от мен да им гарантирам, че ще има два гола разлика в полза на ЦСКА. Не са ме изнудвали от ЦСКА, а някакви букмейкъри. Така че не замесвайте ЦСКА, защото не е ЦСКА. Ние с ЦСКА ходихме на обяд, хубаво прекарахме и нямаше никаква приказка да уреждаме мача. Истината е, че онзи немец и човекът, който му превеждаше, ме изнудваше. А ние не искахме.

- Не ги ли познавате тези хора?

- Не мога да ги познавам. Аз ги видях за пръв път в живота си.

- А за втория мач същите хора ли дойдоха при вас да ви изнудват?

- Тези хора дойдоха в хотела ни в България, където бяхме настанени. Искахме да им пуснем и първия мач. Първо предложиха 200000, а после стигнаха до 700000. Ние обаче не искахме да имаме нищо общо с тях.

- А за втория мач?

- Казах ви, това са същите хора.

- Те дойдоха при вас и в Белград ли?

- Не, изчакаха ни след мача в София, още не си бяхме тръгнали и ни предложиха за реванша 700000.

- А защо разкрихте това чак сега, а не миналата година, когато бяха мачовете?

- Защото ме попитаха това на пресконференцията. Иначе защо да казвам – нямаше нищо нелегално.

- Значи вие твърдите, че ЦСКА не е замесен в случая?

- Не, 100 процента не е.

- Ако от УЕФА ви помолят за повече информация, готов ли сте да отидете и да говорите повече?

- Няма защо да говоря повече. Откъде да знам какви бяха тези хора…Все пак можеше и да не казвам за това.

- А вие не ги ли попитахте как се казват, откъде са?

- Какво да ги питам, като не знам чужд език. Да ги питам кои са майка им и баща им ли?

- Можете ли да кажете още нещо по случая?

- Какво още да кажа. Разказах ви всичко, което се случи. Те ме изнудваха, аз не се съгласих и това е. Край! Какво да кажа друго. Сам знаете как завършиха срещите. На живот и смърт в България, на живот и смърт в Белград. Отстраниха ни в последната секунда. Какво има тук да говорим. В букмейкърските пунктове всички играеха „двойка” за ЦСКА. Падаше коефициентът и някои мислеха, че е нагласено. Ясно е обаче, че никакво нагласяване не е правено нито от ЦСКА, нито от Хайдук Кула. Играхме почтено. Това, че някои е искал да се възползва от тези два клуба, си е негов проблем. Но е загубил…

- Говорихте ли с българските ви колеги от ЦСКА от вчера до днес?

- Не, с никой. Обади ми се един журналист, че е прочел в сайтовете и това е. Иначе нищо.