Боруков: Нормално е да се оттегля, ако не класирам отбора
Боруков: Нормално е да се оттегля, ако не класирам отбора / netinfo
Старши треньорът на женския ни баскетболен тим Николай Боруков заяви, че при условие, че не класира отбора за Евро 2009 е нормално да се оттегли от поста си. Селекционерът обаче има задължения към федерацията за всички квалификации за шампионата на Стария континент, а при успех на България над Сърбия в събота, баскетболистките ни могат да се надяват да попаднат в допълнителните евроквалификации.

„Имам договор с федерацията за участие на квалификации до класирането на Европейско първенство, а това включва и допълнителните евроквалификации. Имам задължения още една година. След като не класирам националния на Европейско, мой дълг е да се оттегля и някой колега, който има желание да поеме отбора. Няма да кандидатствам пак”, коментира наставникът Николай Боруков, а по повод шансовете на националния ни състав, заяви:

„Оказа се, че пак имаме шанс за допълнителните квалификации. Видя се, че Гърция стои много сериозно на терена и е много добре комплектован. Момичетата имат опит и го приложиха. Гъркините бяха по-добрият отбор.Още от самото начало ни определяха като аутсайдери. Има реалности. Гърция са най-силни, а после идват сръбкините. Сръбският национален тим има своите стойности и ще ни бъде трудно срещу тях. Остава ни шансът да играем добре. Изненадан съм от детинските грешки в нашия тим.”