Боримиров: Жилина е приемлив противник
Боримиров: Жилина е приемлив противник / netinfo
Спортният директор на Левски Даниел Боримиров определи съперника на „сините” в турнира за Купата на УЕФА – Жилина - като приемлив.

„На фона на съперниците, които можеха да ни се паднат, аз мисля, че жребият е приемлив”, заяви Боримиров. „Виждаме, че вече няма слаби противници.Отборът на Жилина вече е изиграл шест мача от словашкото първенство, което е с три кръга повече от това в българското. На второ място са с пет победи и един равен мач. Имаме хора, които ще наблюдават противника.”

Синият шеф е на мнение, че е рано отсега да се говори за Жилина, защото предстоят два много важни мача на Левски за първенството. „Предпочитам отборът да се концентрира върху двубоите с Локо Пд и Черно море”, заяви той. „Когато му дойде времето, нека тогава да говорим за отбора на Жилина. Факт е, че са стигнали до тази фаза и имат добри изпълнители. Надявам се традицията, която имаме срещу словашките отбори да не я нарушим и да излезем победители от двата мача.”

Само с победи се излиза от ситуацията, в която е Левски и Боримиров се надява още в неделя „сините” да успеят да се концентрират и да победят в Пловдив. Миналата години след отпадането в Европа не успяха да се справят и с първенството и записаха нулева година откъм успехи, затова сега Боримиров се надява ситуацията да не се повтори. „Аз мисля, че повечето от футболистите знаят за какво става въпрос”, убеден е Боримиров. „Този мач с БАТЕ ще им е като обица на ухото. Надявам се да дадат всичко от себе си, за да не се повтори това, което стана миналата година.”