Боримиров: Ще вземем още един или двама, Бистрон струва 430 хил. евро
Боримиров: Ще вземем още един или двама, Бистрон струва 430 хил. евро / netinfo
Спортният директор на Левски Даниел Боримиров заяви пред Гонг, че „сините” се надяват да парафират договори с още един или двама футболисти до началото на сезона.

„Стресът, който имахме през последния месец свързан със селекцията намалява. Ще сме още по-доволни, ако от тези играчи, които са на проби привлечем един или двама. Някои от тях вече изпъкват по време на тренировките. Един от тях е Рашид Тиберканин”, коментира Даниел Боримиров.

Шефът в „синьо” разкри и каква сума ще платят вицешампионите за правата на Давид Бистрон. Участникът ни в квалификациите за Шампионската лига трябва да олекне с 430 хиляди евро за мощния защитник, който за последно игра в Баник Острава.

„Много сме доволни, че чехът подписа с нас. Ние следим изявите му много внимателно. Вярвам, че той ще запълни дупката оставена от Игор Томашич. Това, че може да играе и като дефанзивен халф е в плюс за треньора Велислав Вуцов”, продължи спортният директор Даниел Боримиров.

Заедно с Давид Бистрон в София беше и личният му агент Мирослав Кадлец, който дълги години играеше в Кайзерслаутен и националния тим на Чехия. „С Мирослав се познаваме от дълги години. Ние поддържаме връзка, а сега ще се виждаме по-често, заради Давид Бистрон”, отбеляза Боримиров.

„Надявам се този футболист да оправдае нашите очаквания. Дано продължи да вдига нивото си, както го е правил в отбора на Баник Острава.

Даниел Боримиров не пожела да говори за върнатия лиценз на ЦСКА. „Има хора, които отговарят за тези веща. Не разбирам, защото името на Левски трябва да бъде забърквано в подобни неща. Левски няма нищо против никого, достатъчно е всички клубове да са изрядни, както нас”, отбеляза спортният директор на тима от „Герена”.