Боримиров: Повече няма да позволя Левски да е училище за съдии
Боримиров: Повече няма да позволя Левски да е училище за съдии / netinfo
Спортният директор на Левски се изказа остро относно съдийските отсъждания в последните мачове на „сините”. „Досега мълчахме, защото вярваме на хората, които ръководят и отговарят за съдийството. Имаме им пълно доверие, но напоследък стана навик всички негативи да са в ущърб на Левски. От тук нататък няма да позволя Левски да бъде училище за рефери. Надявам се хората, които отговарят за съдийството да обърнат внимание”, отсече в интервю за Гонг Даниел Боримиров.

„В последните няколко седмици загубихме точки, заради съдийски грешки. Не искам в края на сезона да се получи, така че заради това сме изгубили титлата. Понякога шампионатите се решават и само с една точка. Не искам тези грешки и загубени точки да се окажат фатални. Срещу Черноморец Ники Йорданов не изгони Чворович. Ще припомня, че преди няколко кръга, този съдия изгони срещу Локомотив Мездра Юсеф Рабех. Нашият футболист направи спорно положение, а Йорданов му показа директен червен картон. Явно аршинът на Ники Йорданов е различен и все е във вреда на Левски”, конкретен бе Даниел Боримиров.

„Не ми се иска да вярвам, че има тенденция срещу Левски. Ще е много грозно, ако съдиите атакуват Левски. Все още вярвам на хората, които ръководят съдийството и се надявам, че тези грешки ще бъдат отстранени. Мисля да проведа разговори със съдийските шефове, защото не мога да позволя институцията Левски, да се превърне в училище за съдии”, продължи в същия дух спортният директор на „сините”.

„Виждаме, че понякога и чуждите съдии правят грешки. Все още имам доверие на повечето български съдии. Надявам се да не се правят повече грешки и това да е в името на футбола”, сподели Боримиров.

Спортният директор на Левски допълни, че има притеснения от съдийско естество и преди мача на „сините” със Спартак във Варна. „Ако кажа, че не съм притеснен ще излъжа. Надявам се съдията, който свири в неделя, да се справи подобаващо”, отбеляза още по темата Дани Боримиров.

„Мисля, че от мач на мач играем все по-добре. Трябва да обърнем внимание на неща, които досега ни носеха само негативи. Трябва да започнем да се радваме, както на играта си, така и на добри резултати. Имам и играчи, които се представят по-слабо, но няма да им назовавам имената. Тези неща си оставят между нас вътре в съблекалнята. Надявам се лицензионната комисия да си е свършила работата и теренът на стадиона на Спартак Варна да е добър. Това ще е плюс за провеждането на по-качествени срещи”, продължи директорът на тима от „Герена”.

Боримиров се закани, че ако отново съдиите ощетят „сините”, то клубното ръководство ще реагира още по-остро.