Боримиров: Не исках мача с Вердер да е мой бенефис, но…
Боримиров: Не исках мача с Вердер да е мой бенефис, но… / Снимки: Gong.bg, Валентин Грънчаров, Линдабрун

Спортният директор на Левски Даниел Боримиров от няколко дни е тук в Линдабрун и изгледа две от контролите на отбора. Той сподели своите впечатления.

„Нормално е досега да се наблягаше повече на физическата подготовка. В следващите контроли нещата в тактическо отношение ще започнат да се избистрят. Ще се наблегне повече върху тактическите задачи, защото имаме много пропуски като отбор във фаза защита. До началото на първенството трябва да изчистим всички грешки, които допускахме досега”, заяви Боримиров.

Синият шеф не пожела да направи сравнение между този Левски и този отпреди година, който също бе на подготовка тук по това време.

„Сравнения не трябва да се правят тъй като изпълнителите са други, а и треньорът сега е друг” - категоричен е Боримиров – „Начинът на работа на двамата треньори е различен и затова няма да правя сравнения. Факт е, че физически играчите са изцедени и оттук нататък ще е по-леко.”

По темата за селекцията той декларира, че се прави всичко възможно още в Австрия да дойде дефанзивен халф, но не и на всяка цена. Нещата с Асус са замразени, заради високата цена, която искат от сегашния му клуб. Това кара сините шефове да пасуват на този етап.


Боримиров е оптимист за представянето на новия колектив на Левски на терена: „Предпоставките са на лице. Момчетата се стараят да дават максимума от себе си. Като изключим Георги Иванов, засега ни липсва водеща фигура в средата на терена. Някой трябва да се нагърби с изнасянето на топката.”

Боримиров не смята да провежда специална подготовка за мача с Вердер на 5 август в София, който ще е и бенефис за него: „Само това, което се готвя тук с момчетата. Не бях много навит този мач да е и мой бенефис, защото това значи да сложиш край на нещо. На мен не ми се иска да слагам край. Болно ми е, че се стига до там, че трябва да сложа край на футболната ми кариера. Бях поставен на кръстопът и трябваше да избера един от двата пътя. След като приех поста спортен директор, връщане назад няма. Нагласата ми също е да не мисля за терена, а за работата свързана с отбора.”

Няма връзка между евентуалната продажба на Николай Димитров и закупуването на дефанзивен халф. „Вече обявихме, че Ники остава твърдо в Левски, категоричен е Боримиров. Е, ако в последният момент дойде някоя топ оферта, може да я разгледаме”, заяви Даниел Боримиров.