Боримиров: Напрежението подтисна играчите, искам победа в Жилина
Боримиров: Напрежението подтисна играчите, искам победа в Жилина / netinfo
Спортният директор на Левски Даниел Боримиров заяви в интервю за Гонг, че напрежението се е отразило зле на футболистите в клуба. „Прекалено много се шумеше относно нашия отбор. Повечето от футболистите ни нямат опит, а вече са в клуб като Левски, в който винаги се гонят титли, купи и силно представяне в Европа. Това подтисна играчите и те не разкриха реалните си възможности”, сподели Боримиров.

„Не мога да правя съпоставка между нашите футболисти и тези на Жилина. Аз съм гледал само един-два мача на техния състав. Надявам се ние да сме с по-добрите футболисти, но това се показва на терена”, отбеляза още спортният директор на Левски.

„Ще бъда доволен, ако не допуснем гол, а същевременно да успеем да реализираме поне едни. Тоест искам победа срещу Жилина”, отсече Боримиров.

„Бях ядосан след мача с Черно море, защото знам възможностите на нашите футболисти. Играчите на Левски са длъжни първо да печелят, а след това да уважават и публиката, която идва на стадиона”, продължи пред Гонг бившият халф на „сините”.

„Жилина е добър и компактен отбор, но за мен е по-важно как ще играе Левски. Словаците имат двама полузащитници, през които минава почти всяка топка, те правят играта на отбора. Притежават и двама много бързи външни халфове. Ако ги подцениш и за миг ще съжаляваш”, така описа съперника на Левски в турнира за Купата на УЕФА Даниел Боримиров.

„Мисля, че в домакинската си среща те ще излязат да играят открит футбол. Ще стане интерес мач, а ние също ще имаме своите положения. Много пъти съм казвал, че в турнирите е важно да се възползваш от положенията, които ти се открият”, коментира още директорът от „Герена”.

„Не смятам да коментирам съдийството. Решил съм да се концентрирам върху това, как Левски да върви нагоре и да се развива”, завърши интервюто си за Гонг Даниел Боримиров .