Борето Георгиев с олимпийска квота, колабира след успеха
Борето Георгиев с олимпийска квота, колабира след успеха / eurochicago.com
Българинът Борис Георгиев спечели олимпийска квота в бокса след като победи китаеца Май на осминафиналите на Световното първенство в Чикаго. Георгиев бе тормозен от висока температура в последните 3 дни, но въпреки изтощението надделя над съперника си с 29:27 точки и се класира за четвъртфиналите, където на 1 ноември ще излезе срещу руснака Генади Ковальов.

„Ако някой беше видял Борето преди срещата, щеше да помисли, че е болен човек. Три дни не беше ял и едва ходеше. Той обаче игра за българските фенове, които пак ни подкрепиха и победи най-вече с голямо желание, иначе нямаше да успее. Накрая игра като много голям боксьор”, коментира от Чикаго президентът на федерацията ни по бокс Марин Димитров.

„След двубоя Георгиев колабира и треньорът го заведе до съблекалнята. За Борето квотата не е най-важна, защото той е много голям боксьор. Ако се възстанови, няма да има проблем с руснака. А, ако го бие, няма да има проблем да стане световен шампион. Руснакът Ковальов е силен, но не е от класата на Борис Георгиев. Но Борето няма силички детето. Той не можеше да излезе от ринга”, разказа още Димитров.

Другият ни национал с шанс за олимпийска квота Кубрат Пулев ще се изправи тази нощ срещу италианеца Роберто Камареле в категория над 91 килограма отново в осминафинал на Световното.

„Познавам противника му. Говорихме си с Кубрат – на него не му пука кой какъв е. Срещите им до тук са 1:1 победи. Каза ми: „Сега трябва да си върна за загубата, която претърпях в Италия, ще го размажа.”

Италианецът е водач в световната ранглиста”, сподели по повод предстоящия сблъсък Марин Димитров.