Бордю с 84-ти мач без допуснат гол в НХЛ
Бордю с 84-ти мач без допуснат гол в НХЛ / netinfo

Мартин Бродю записа 84-ия мач без допуснат гол в кариерата си и изведе „Ню Джърси” до победата над „Филаделфия” с 2:0 в среща от редовния сезон на Националната хокейна лига.

Бродю се изравни с Глен Хол на третото място във вечната ранглиста за мачове без гол в НХЛ. Лидер в нея е Тери Соучук (103 мача), а втори е Джордж Хейнсуърт (94 мача).

Вратарят отрази 28 удара и за четвърти път от началото на сезона опази мрежата си "суха". „Ню Джърси” вече е с баланс 11-1-1 като домакин.

С победата си „Ню Джърси” (16-9-2) излезе на първо място в Атлантическата дивизия, а „Филаделфия” (8-16-4) остана на дъното на класирането в Източната конференция.

Джейми Лангенбрунер изведе домакините напред 3:37 минути от началото на първата третина с гол при числено предимство на леда. Брайън Джонта заби втората шайба отново при човек повече за "Дяволите" в средата на втората част.

Бродю и Антеро Ниитимеки имаха блестящи изяви, но вратарят на домакините се справи по-добре, въпреки че беше подложен на по-голямо напрежение. „Ню Джърси” отправи само 24 удара към Ниитимеки, но успя да го преодолее на два пъти.

Джонта направи и асистенция, а „Ню Джърси” успя да не допусне гол и в шестте пъти, когато игра с човек по-малко на леда. В последните 20 минути гостите се хвърлиха напред, но Бродю спря всичките им 11 удара.

Едмънтън надигра „Далас” с 2:0, а Дуейн Ролосон не допусна гол във втори пореден мач. "Ойлърс" вече имат три поредни победи и спря успешната серия на „Далас” от цели шест двубоя.

Тод Марчант се отчете с гол и две асистенции и „Анахайм” разгроми „Вашингтон” с 6:1. „Анахайм” (22-3-6) води в НХЛ с 50 точки и спечели седем от последните си осем мача.