Бордо на 1/4 финал за Купата на Франция
Бордо на 1/4 финал за Купата на Франция / netinfo

Отборът на Бордо, воден от бившия френски национал Лоран Блан, постигна лесен успех над тима Гингам с 4:3 и така си осигури място на четвъртфиналите на турнира за Купата на Франция.

Възпитаниците на Блан решиха всичко в мача още до 30-ата минута, когато вече водеха с 3:0. Резултатът бе открит в 12-ата минута от Тремолинас, а Обертан добави нови два бързи гола в 23-ата и 30-ата минути.

Три минути по-късно, при една от редките атаки на гостите, тимът на Гингам стигна до дузпа, което бе превърната в гол от Сантос. Непосредствено преди почивката отново Сантос успя да намали до 2:3 с второто си попадение в мача. През втората част Кавенаги реши спора с четвърти гол. Последното попадение за Бордо падна от дузпа.

В друг мач от тази фаза на турнира Сошо претърпя поражение с 0:1 от Ланс и отпадна от надпреварата. Победният гол за победителите дойде в 109-ата минута.

Елитният Оксер пък претърпя срамно поражение като гост на непретенциозния Ван. Домакините се наложиха с 2:0 и заслужено продължават напред в турнира. Отборите на Шотору и Ница също преодоляха този етап на надпреварата след победи съответно над Монпелие и Кретей.