Борците ни ще воюват за успехи на Олимпиадата
Борците ни ще воюват за успехи на Олимпиадата / netinfo
Националите ни в свободния стил на борбата и двете ни представителки при жените ще воюват за успехи в Пекин.

„Аз съм участвал на Олимпиада и знам какво е. Наистина има напрежение, но се преодолява. Мисля, че сме готови. Отиваме да воюваме за успех в Пекин. Няма сигурни медалисти в спорта. Трябва мобилизация. И Станка, и Руди са готови за медал. Ние се готвим за злато, пък каквото дойде. Руди има проблем с крака, но дано да отшуми до тогава. Това е един турнир, просто трябва да го разберат”, заяви на летище София преди заминаването днес личният треньор на световната и европейска шампионка Станка Златева Симеон Щерев.

Златева пък е най-голямата ни надежда за злато на Олимпиадата.

„Имаме 10-12 дни за аклиматизация и мисля, че са достатъчни. Каквото е писано, ще стане. Никой не отива до Пекин, да се разкарва. Не мога да кажа дали ще взема медал или не. Има и напрежение, че Олимпиадата наближава. Много ще съм радостна, ако взема медал. По един и същи начин се подготвям, а там ще си покаже какво ще се случи. Всички ми пожелават да взема медал, да съм жива и здрава, а това е най-важното”, каза спортист Номер 1 на България за 2007-ма Станка Златева.

„Трябва да навлезем в самото състезание и дано да се представим добре. Дай Боже да влезем в ритъм. Трябва ни късмет и шанс. Подготовката мина добре. Имам доста конкуренти, с които сме на едно ниво. Ще има надлъгване”, коментира Серафим Бързаков, а съотборникът му Анатолий Гуйдя добави: „Сега съм в добра форма и настроение. Имам самочувствие за победа. Нормално да се интересуваме от противниците. Никой не е за подценяване.”