Бомел обжалва наказанието
Бомел обжалва наказанието / netinfo
Халфът на Байерн Мюнхен Марк Ван Бомел, който бе наказан да не играе в три мача заради червения картон в мача с Хамбургер, ще обжалва наложената му санкция.

Холандският национал глупаво си изпроси изгонването в двубоя от Бундеслигата, след като ненужно отправи обидни жестове към рефера, който недвусмислено му отвърна, пращайки го преждевременно под душовете.

30-годишният Ван Бомел ще се яви пред Дисциплинарната комисия на Германския футболен съюз и ще се опита да намали наказанието си, след като обясни своята гледна точка за случилото се.

Проблем за играча на баварците ще бъдат телевизионните записи, на които явно се вижда как с жестовете си обижда съдията Луц Вагнер.

Дори да спечели обжалването, Ван Бомел пропуска съботното гостуване на Шалке, тъй като заради червения картон, ще трябва да изтърпи рутинното наказание за една среща.

През миналия сезон, при гостуването на Реал Мадрид Шампионската лига, Марк Ван Бомел, който е бивш играч на Барселона, отправи неприлични жестове към публиката на Сантяго Бернабеу, след като бе отбелязал гол.

Тогава той не бе изгонен, но Дисциплинарната комисия на УЕФА го наказа да не играе в два мача, след което холандецът обжалва и евроцентралата намали санкцията му на само една среща.