Бой в лагера на Хърватите
Бой в лагера на Хърватите / netinfo

Напрежението преди мача с Япония, докара до скъсване нервите на хърватите. Часове преди срещата от решаващо значение от Група “F” на Мондиал 2006 между Хърватия и Япония футболистите на “шахматистите” едва не стигна до бой.

На вчерашната тренировка Иван Класнич се скара с Йосип Шимунич и Роберт Ковач. Наложи се селекционерът Златко Кранчар да разтървава играчите, след което да ги изпраща в съблекалнята.

Кранчар прекъсна последната тренировка преди днешния мач с Япония заради обидите, които си размениха играчите, информират медиите в Хърватия. Заниманието беше прекъсната след по-малко от 30 минути.

Въпреки че Кранчар се опита да успокои ситуацията, като каза, че е планирал по-кратка тренировка, лицата на играчите показваха истинската причина за решението на селекционера.

Първи от съблекалните излезе Йосип Шимунич, а половин час след него и останалите футболисти. “Не се е случило нищо страшно. Това беше съвсем нормална кавга”, каза Нико Кранчар.

“Очаква ни много важен мач и е нормално да сме малко по-изнервени. Не се е случило нищо сериозно”, заяви Дарио Шимич. Иван Класнич отказа да коментира инцидента, а Роберт Ковач само мина покрай чакащите го журналисти.