Боби Михайлов: Съдиите да свирят не 50/50, а по правилата
Боби Михайлов: Съдиите да свирят не 50/50, а по правилата / netinfo
Президентът на БФС Борислав Михайлов сподели задоволството си от обсъждането на проблемите на българския футбол на срещата между босовете на клубовете, както и на отделна среща със съдиите.

По темата с телевизионните права, той заяв:„Предложението за разпределение на средствата от телевизионните права бе прието, всички са доволни, всички го гласуваха единодушно. Разпределението ще става по три направления – 40% от сумите се взимат по равно между всички клубове, следващите 30% се взимат по една пунктова система, а последните 30% в края на годината, когато е класирането, на точка.”

Президентите на елитните футболни клубове и съдиите ще подпишат етичен кодекс следващата седмица. Целта на етичния кодекс е да не се оказва натиск върху съдиите и те да могат ръководят срещите безпристрастно.

"Искаме президентите да спрат да плюят по съдиите преди и след мачове, за да може те да са по-спокойни и да ръководят мачовете нормално. Разбрахме се съдиите не да свирят 50 на 50, както те често обичат да казват, а по правилата на футболната игра", заяви президентът на БФС.

Следващата седмица ще има Изпълком на футболната централа, на който ще се обсъди скандала със съдийството и ще бъдат взети решения. Тогава ще бъдат изслушани рефери, като Христо Ристосков, но Михайлов взе още чака повече информация.