Боби Димитров: През зимата ще привлечем 4-5 нови попълнения
Боби Димитров: През зимата ще привлечем 4-5 нови попълнения / netinfo
Изпълнителният директор на Ботев Пд Боби Димитров заяви, че през зимната пауза на първенството „канарчетата” ще се подсилят с 4-5 нови футболисти.

„След края на полусезона ще направим оценка на представянето на всеки един футболист. Със сигурност ще направим селекция през паузата в първенството. Имаме готов списък с имена, в който има свободни агенти и ангажирани играчи. Ще привлечем състезатели само на тези постове, на които се нуждаем. Смятам, че на този етап нямаме необходимост от повече от 4-5 нови имена. През лятото ще вземем още толкова и така постепенно ще направим нов отбор. Не е правилно да се взимат много играчи накуп, а освен това ние и сега разполагаме с добри футболисти, които според мен могат да играят във всеки български отбор”, коментира Димитров.

Той не пожела да говори за предстоящото Общо събрание, на което се очаква да бъде обявено името на новия собственик на Ботев.

„Този въпрос не е от моята компетенция и не мога да ви кажа нищо по него. Обявихме срок от 30-40 дни, в който събранието ще се проведе. Има време дотогава, така че проявете търпение”.

Бившият нападател на „жълто-черните” коментира освобождаването на клубните легенди Димитър Вичев и Антим Пехливанов по следния начин:

„Опитах се да проведа нормален разговор с тях, в който да им обясня, че никой не оспорва статута им на легенди. Едната причина, поради която се разделяме с тях е, че спортно-техническият щаб в клуба прецени, че трябва да бъдат направени промени. От друга страна и двамата нямат необходимия лиценз да бъдат треньори. Г-н Вичев например няма право да загрява вратарите преди мач. Той се водеше домакин на отбора. Сега вече имаме Васко Василев, който притежава необходимия документ и той е новият треньор на вратарите”.