Блатер иска мачовете в ЮАР’2010 да се играят на изкуствен терен
Блатер иска мачовете в ЮАР’2010 да се играят на изкуствен терен / netinfo
Президентът на Световната футболна централа (ФИФА) Сеп Блатер заяви, че мачовете от Мондиал 2010 в ЮАР могат да се играят на терени с изкуствена настилка. Според шефа на международния футбол, използването на синтетични покрития може да реши проблема с лошото качество на терените, информира BBC News.

Президентът на ФИФА подчерта, че окончателното решение за провеждането на двубоите от Световното първенство през 2010 година все още не е взето, но темата е отворена за дискусии.

Блатер смята също така, че изкуствените покрития са желателни и за турнира за Купата на Африканските нации. Като пример за лош терен президентът на Световната централа посочи стадиона в столицата на Гана. Това съоръжение бе главната арена на последния турнир за Купата на Африка, който завърши преди броени дни с победа на Египет.

Блатер заяви още, че тревата на стадиона в Гана е била прекалено висока, а използването на изкуствени терени може да реши този проблем. Според него дори и няколко мача да бъдат изиграни на такъв терен, покритието няма да пострада от това.