Благо: Дай Боже да ушия Вердер
Благо: Дай Боже да ушия Вердер / netinfo
Българският футболист на Дуисбург Благой Георгиев сподели в интервю за „Гол линия”, че се надява да отбележи първия си гол за немския тим в утрешния двубой срещу Вердер. „Зебрите” приемат бременци в мач от деветия кръг на Бундеслигата.

Бившият халф на Славия призна, че се е чувствал зле, след като не получи повиквателна от селекционера Димитър Пенев за европейските квалификации срещу Холандия и Люксембург. Благо обаче бе извикан за предстоящия евромач с Албания в Тирана на 17-и октомври. „Беше ми криво. Всеки иска да играе в националния си тим. Много се радвам, че ще сега ще имам тази възможност. Ще дам всичко от себе си, за да помогна на България. Мисля, че имаме големи шансове да се класираме за Европейското първенство догодина. Лошото е, че зависим и от другите отбори”, каза полузащитникът на Дуисбург.

„И аз като всички останали искам да бъда титуляр в своя отбор. Затова се раздавам на 100% и в тренировките, и в мачовете и така ми гласуват доверие. За съжаление загубихме много срещи в последно време, но има още много до края на сезона. Радвам се, че съм в Германия”, заяви Благой Георгиев.

„Не знам много немски и не мога да чета и разбирам всичко по вестниците. Казват ми, че тук са много доволни от мен и че не са очаквали толкова бързо да се адаптирам. Аз съм доволен от себе си. Дуисбург има добри футболисти и вярвам, че имаме всички шансове да останем в първа Бундеслига”, каза още Благо и добави, че напредва с изучаването на немския език.

„Дай Боже да ушия Вердер”, завърши българският национал.