Бивш нигерийски национал в затвора за 10 години
Бивш нигерийски национал в затвора за 10 години / netinfo
Бившият нигерийски национал и защитник на ПСЖ Годвин Окпара ще лежи десет години в затвора, след като беше осъден от френски съд.

35-годишният Окпара е изнасилвал и измъчвал доведената си дъщеря. Неговата съпруга, която е участвала в тормоза над детето, получи още по-тежка присъда от 15 години.

Нигериецът е изнасилил момичето през 2005 година, когато тя е била на 13, като в съда бившият футболист е заявил, че е бил подстрекаван от детето, което е пристигнало във Франция през 2000 година.

При разследването осиновената дъщеря е признала, че семейство Окпара не й е позволявало да ходи на училище и е принуждавало да седи затворена вкъщи, където е била използвана за прислужница.

Окпара беше в състава на Нигерия за Световното първенство във Франция през 1998 година, но не взе участие в двубоя срещу България, спечелен от водените от Бора Милутинович суперорли с 1:0.

Годвин Окпара е играл повече от 15 години в първенствата на Белгия и Франция за отборите на Беершот, Айндрахт Аалст, Страсбург, Пари Сен Жермен и Стандарт Лиеж.