Битката в Гърция под въпросителна
Битката в Гърция под въпросителна / netinfo
Волейболното първенство в Гърция и продължаването на шампионата са под въпросителна. Поредният скандал в южната ни съседка се получи, след като местната федерация и ръководството на лигата се хванаха пак за гушите. Прекратяването на надпреварата при мъжете след приключването на 14-ия кръг бе обявено след Генералната асамблея на лигата.

„Първенството ще бъде спряно до 10 февруари, тъй като трябва ще бъдат обсъдени икономическите спорове между двете страни. В основата на проблема са 50 хиляди евро. Парите са били обещани от гръцкото министерство на спорта, но не са получени в лигата. Засега срокът е 10 февруари”, се казва в част от тиражираната информация за Асамблеята.

„Решение май официално няма. Лигата и федерацията имат проблеми и се плашат. Не очаквам наистина да спят първенството”, бе коментарът на Пламен Константинов пред Gong.bg.

По програма следващите срещи от 15-ия кръг са в събота, а преди това Гибона с Ираклис приемат италианския Куньо, а Олимпиакос на Краси Гайдарски и Боян Йорданов гостува в Русия от Динамо Транс-Казан в мачове от Шампионската лига.