БГ-Бекъм пред сръбските медии: Напускам Славия, отивам в Италия
БГ-Бекъм пред сръбските медии: Напускам Славия, отивам в Италия / netinfo
Играчът на Славия Благой Георгиев и тази сутрин е основната звезда в сръбската спортна преса. Бившият „звездаш” е бил предпочетен като главен събеседник от местните журналисти, именно поради предстоя си през сезон 2006/07 година на „Мала Маракана”.

„Голяма е вероятността да напусна Славия, където в момента ритам за кратко и след зимната пауза да продължа кариерата си в Италия” – заяви Благо и допълни – „На този етап обаче все още не желая да разкривам името на клуба с който съм в преговори”. Това казва той в интревю за „Спортски журнал”.

Капитанът на Славия също така говори и за вестник „Спорт” където чистосърдечно признава: „Белград е мой дом!”.

В началото на септември, когато българския национален тим започна битката си в настоящите световни квалификации, в Подгорица, в деня на мача ни с Черна гора, тамошната преса нарече Георгиев „Българският Бекъм”. Бе публикувана и негова снимка в стила на бившата звезда на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид.

В „Спорт” националът изразява своето голямо нетърпение да се види с приятелите си от Цървена звезда. „Обичам този отбор. Жалко, че Земан напусна, не познавам добре настоящия треньор, но хубавото е, че напоследък „червено-белите” отново навлизат във форма”.

За двубоя Сърбия – България, БГ-Бекъм очаква да бъде празник на стадион „Партизан”, най-вече и заради бенефиса на Саво Милошевич. На въпрос: „Кой ще победи?”, Георгиев тактично отговаря: „Ще видим, вероятно по-добрият тим...”