Без Тодор Колев Алемания победи тима на Дочев
Без Тодор Колев Алемания победи тима на Дочев / netinfo
Без Тодор Колев в титулярния си състав Алемания Аахен спечели с 1:0 гостуването си на Падерборн, където треньор е Павел Дочев.

Наставникът на гостите Юрген Зеебергер реши да остави Тодор Колев и други четирима титуляри на резервната скамейка след унизителната загуба с 2:5 от Гройтер Фюрт в изминалия кръг на Втора Бундеслига.

Мачът започна отлично за гостите от Аахен, които откриха още във втората минута след гол на Херциг. В 22-та минута и в самия край на първото полувреме гостите изтърваха нови две възможности за гол.

Второто полувреме започна както свърши и първото, което принуди Павел Дочев да направи и трите си смени до 60-та минута. Това не попречи на Аахен да продължи да играе по-добре и в 61-та минута само късметът и страничната греда разделиха Поленц от втория гол във вратата на домакините.

Домакините все пак се активизираха, но време за изравняване нямаше. С тази загуба Падерборн остава на последно място 10 кръга преди края на надпреварата във Втора Бундеслига и се намира на 11 точки от зоната за спасяване.

Алемания пък се намира на сигурното 9-то място и е без шансове за Бундеслигата или отпадане в регионалните дивизии