Без Бозов и Върбанов в Унгария
Без Бозов и Върбанов в Унгария / netinfo
Йордан Бозов и Николай Върбанов отпаднаха от състава на националния ни тим по баскетбол за последния мач от допълнителните евроквалификации в Унгария. На тяхно място за Будапеща отпътуваха Веско Веселинов и Станислав Славейков.

„Надявам се да победим в последния си мач за тази квалификация. Радвам се на шанса, който получавам. Взехме победа над Босна, но не можем да й се насладим. Вярвам, че всички ще сме мобилизирани срещу Унгария”, заяви баскетболистът на Левски Веселинов, който остава и догодина при „сините”.

„Докато съществуват реални шансове да се класираме, ние ще ги търсим. Явно нещо не сме обяснили като хората. Естествено не е лесно. Трябва и двата мача да завършат изгодно за нас – ние да победим в Унгария, а после Босна да загуби.

Отпадат Данчо Бозов и Николай Върбанов. Който и да решаваше, щеше да вземе най-точния избор според играта на двамата баскетболисти. Бозов бе най-добрият в подготовката и след това рухна - може би заради голямата отговорност. Убеден съм, че Данчо рано или късно ще избухне в националния отбор. Ще живея с надежда до събота. Искам да завършим с победа. Трудно разкриваме своя потенциал, когато сме под напрежение. Сега може би играчите няма да бъдат обременени”, коментира старши треньорът на България Тити Папазов.

България гостува на Унгария в сряда вечер, а в последния кръг от групата Босна приема Унгария в събота.