Берое бие Ботев, настига го в класирането
Берое бие Ботев, настига го в класирането / netinfo

Берое победи като домакин Ботев Пловдив с 2:0 в тракийското дебри и вече е само на точка зад"канарчетата"в класирането на А група.

 

Заралиите осъществиха домакински натиск в началото на двубоя и стигнаха до няколко добри положения за гол. След точно половин час игра Ваня Дзаферович с глава изведе заралиите напред в резултата след центриране на Даниел Митев от ъглов удар отдясно на вратата на гостите.

 

Ботев създаде първата си опасна ситуация пред вратата на Беконо чак в 69-тата минута на мача, но вратарят на домакините спаси удара на ветерана Костадин Видолов.

 

В 74-тата минута на мача Дзаферович вкара втория си гол, при идентично положение като при първия, след изпълнение ъглов удар на Симеон Минчев отдясно на вратаря Лилчо Арсов.

 

Три минути преди края на двубоя Берое можеше да направи резултата класически, но Даниел Митев би встрани от вратата дузпа, отсъдена за нарушение срещу Герасим Заков.

 

Ботев заема осма позиция в класирането с 33 точки. Берое е десети в таблица само на точка след „канарчетата”. Старозагорци са с равен точков актив с деветия Беласица. Ботев се намира на шест точки над зоната на изпадащите, а Берое на пет.