Бербо като Пенев: Отиваме, бием ги и си тръгваме
Бербо като Пенев: Отиваме, бием ги и си тръгваме / netinfo
Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов заяви на официалната пресконференция преди заминаването на тима за Амстердам, че се надява думите на селекционера Димитър Пенев да се сбъднат – „Отиваме, бием ги и си тръгваме.”

„Нямам никакви проблеми здравословни, което е най-важното. Не трябва да се страхуваме от никой или от нищо. Във футбола няма вече непобедими отбори”, категоричен бе футболистът на Тотнъм, който заяви още, че българският тим не отива в Холандия като обречен.

„Имаме респект към съперника, но това не означава, че се боим. Въпреки че чувам от доста специалисти, че отиваме като обречени. Може и да има доза истина, но ние сме готови. След мача обаче ще можем да правим генерални изводи за бъдещето”, допълни Бербо.

На въпрос, който от футболистите на Ван Бастен е най-опасен според него, нападателят каза: „Аз ще говоря на терена, не искам да влизам в полемики със съперниците. Може би като индивидуалности има и по-добри от нас, но ние като отбор сме на много добро ниво, защото играем всички заедно, а не поотделно.”

„Всеки мисли, че сме аутсайдер, което от една страна е добре и не ни обременява, дори е един плюс за нас. До голяма степен от този мач зависи дали ще се класираме. Важното е да се върнем с нещо от там. Но пак ще кажа, че не отиваме там със срах, а с респект. Дано работата която ще свършим там да е добра. Удоволствие ще е не само за мен да видя там Марко ван Бастен като човек, но и като треньор”, сподели още Бербатов, който не веднъж е споменавал, че възхищава от малък на наставника на „лалетата”.

„В момента съм напълно спокоен и съм концентриран изцяло в националния отбор. Мислим единствено за предстоящите мачове с Холандия. Ще видите и на тренировката, че както има шеги и закачки, така и тренираме здраво. Всеки треньор, с който съм работил се е държал добре, не само с мен, но и с всички играчи. Настроението в отбора е перфектно”, завърши капитанът.