Берберович пропуска днешната контрола на Литекс
Берберович пропуска днешната контрола на Литекс / netinfo
Джемал Берберович ще пропусне днешната контрола на Литекс срещу украинския Металист Харков. В Края на снощната тренировка десният защитник навехна рамото си при единоборство с Красимир Георгиев. Босненския национал веднага напусна заниманието, а лекарят на тима Иво Димов пристегна рамото му със специална превръзка.

Все още не е ясно кога Берберович ще възобнови тренировки наравно с основната група футболисти и дали ще вземе участие в последната контрола на Литекс в Дубай – в четвъртък, срещу местния Ал Шарджа.

Другият сигурен отсъстващ в спаринга срещу третите в украинското първенство е бразилецът Сандриньо, който все още не е започнал пълноценни натоварвания.

С оплаквания от снощната тренировка са халфът Петър Златинов и защитникът Пламен Николов, но и двамата със сигурност ще вземат участие в днешната проверка с Металист Харков от 17 часа българско време.

Старши треньорът на ловчанлии Люпко Петрович отново ще заложи на два различни състава през двете полувремена, като е възможно, някои футболисти да останат на терена за по-дълго време.

Очаква се дебют с „оранжевата” фланелка да направи Крум Бибишков.

Нападателят бе привлечен малко преди отбора да отпътува за Дубай и бе поизостанал в подготовката, а на всичко отгоре получи и неприятна контузия. От три дни обаче Бибишков тренира нормално и днес ще се появи в игра.

Двубоят с украинците ще започнат: Тодор Тодоров, Иван Бандаловски, Петър Занев, Алехандро Сичеро, Росен Кирилов, Небойша Йеленкович, Тодор Паланков, Станислав Манолев, Тайс Слайтер и Уелингтом. Единственият нападател ще бъде неговият сънародник Бето да Силва.

Тази сутрин футболистите на Литекс направиха едночасова тренировка на базата на Ал Ахли. Заниманието включваше леко бягане и стречинг.