Бербатов с фатален пропуск на Олд Трафърд
Бербатов с фатален пропуск на Олд Трафърд / netinfo
Димитър Бербатов пропусна да се разпише във вратата на желаещия да го има в състава си Манчестър Юнайтед при загубата на Тотнъм с 1:3.

Българският можеше да вкара на Олд Трафърд пет минути преди края при резултат 1:2 и пропусна да прати в продължение мача от четвъртия кръг на Купата на Англия.

Първото опасно положение в двубоя се откри в 16-ата минута именно пред Митко Бербатов, който след изпълнение на ъглов удар стреля с глава, но застаналият до дясната греда Уейн Рууни изби от голлинията.

Тотнъм откри резултата в 24-ата минута, когато при втората сериозна опасност пред Едвин Ван Дер Саар. Аарън Ленън подмина Патрис Евра отдясно и центрира в наказателното поле към Роби Кийн, който от пет метра и на празна врата вкара 101-ия си гол с екипа на Тотнъм.

Райън Гигс имаше възможност да изравни в 37-ата минута, но ударът му бе спасен от Радек Черни. Секунди по-късно обаче равенството донесе нисичкият Карлос Тевес, който се възползва от груба грешка на Майкъл Доусън.

След почивката добри шансове за реализиране се откриха пред Роби Кийн и Кристиано Роналдо, но те направиха пропуски.

В 68-ата минута Доусън показа, че не му е ден, успявайки куриозно да се размине с топка пратена през целия терен от вратаря на Юнайтед в наказателното поле на шпорите. Опитвайки се да компенсира грешката си бранителят на Тотнъм с ръка събори Рууни в пеналта, за което получи червен картон и бе отсъдена дузпа.

От бялата точка Роналдо успя да прати Черни в обратния ъгъл на вратата, обръщайки резултата до 2:1 в полза на червените дяволи.

В 85-ата минута Бербатов можеше да изравни за гостите, след като при центриране на Малбранк изпревари Уес Браун в наказателното поле, но със сетни усилия бранителят успя да изчисти топката в гредата на Ван Дер Саар.

Две минути преди края Роналдо отбеляза втория си гол, след като при негов изстрел топката рикошира в бранител и мина под плонжа на Черни за крайното 3:1.

Юнайтед се класира за петия кръг на Купата на Англия, а за Тотнъм остават другите три фронта – финала за Купата на лигата, Висшата лига и 1/16-финалите в Купата на УЕФА.