Бербатов: Не съм извънземен
Бербатов: Не съм извънземен / Sofia Photo Agency
Капитанът на националния отбор на България Димитър Бербатов заяви при прибирането на тима на летище София след равенството 2:2 срещу Черна гора, че е човешко да се правят пропуски и само тези, които не играят, не грешат пред противниковата врата.

„Взехме точка, която можеше да бъде и три точки, можеше и да не вземем нищо, но в крайна сметка почваме по начин, по който мисля, че не всички са искали да почнем, но все пак една точка е по-добре от нищо”, коментира Бербатов.

„През първата част показахме игра, която да ни кара да съжаляваме за изпуснатата победата, докато второто полувреме беше на обратния полюс и трябва да се радваме, че не загубихме мача.”

Запитан дали неговият пропуск и този на Велизар Димитров, и двата при резултат 1:0 за България, са оказали влияние на крайния изход от двубоя, новата придобивка на Манчестър Юнайтед отговори: „Не. Такива неща постоянно се случват и ще се случват. Човек не изпуска, ако не играе в мача. Някой път и един гол е достатъчен да спечелиш даден мач, но в случая не беше”.

„Аз си играя играта, винаги ще има положения, които изпускаш. Аз ако всички ги вкарвах всички, щях да съм в Манчестър Юнайтед още преди пет години. Не съм извънземен, аз съм човек и аз греша”, каза благоевградчанинът.

Бившият нападател на Тотнъм заяви, че нашата Група 8 от световните квалификации е много тежка и няма да има лесни мачове. „Да се надяваме, че ще измъкнем нещо от мача с Италия”, пожела си Бербо преди двубоя със световните шампиони на 11 октомври в София.

На летището Димитър Бербатов бе чакан от екип на БиБиСи, който логично му зададе въпроси относно трансфера му в Манчестър Юнайтед, начинът, по който напусна Тотнъм и изненадващата оферта за него, дошла от Манчестър Сити часове преди затварянето на трансферния прозорец в Англия.