Бербатов извади късмет: признаха му два гола от засада
Бербатов извади късмет: признаха му два гола от засада / netinfo

Димитър Бербатов вкара две от общо три попадения при класическата победа на Манчестър Юнайтед над Селтик в среща от груповата фаза на Шампионската лига, която се игра на стадион „Олд Трафорд”.

Капитанът на българския национален отбор реализира в 29-та и 51-та минути, като и в двете положения останаха съмнения за засади. Въпреки това главният рефер зачете и двата гола на нападателя, който отново сложи присъщия за него аксесоар - черните ръкавици, и отново започна да вкарва.

Пряк свидетел на двубоя, от ложата на „Олд Трафорд”, е мениджърът на Бербо - Емил Данчев, който час преди срещата предрече добър мач за българския капитан.

„Червените дяволи” надиграха „по всички параграфи” своя съперник и закономерно спечелиха срещата. Домакините бяха по-активният тим от началото на двубоя, като изцяло натикаха съперника в собствената му половина. В 27-та минута Бербатов стреля от границата на наказателното поле, но в защитник на Селтик, топката се върна към нападателя, той подаде на Кристиано Роналдо, който с мощен шут я прати в аут.

За един час игра, Бербатов вкара два гола, като започна в 29-та минута. Капитанът на българския национален отбор получи топката от Джон О’Шей в наказателното поле и майсторски я прати в мрежата на гостите за 1:0.

След почивката Бербо реализира второто си попадение в мача. В 51-та минута Кристиано Роналдо стреля директно от фаул, вратарят отби, капитанът на националния ни отбор обаче стигна до нея и бе безпогрешен за 2:0, като и при това положение страничният съдия спокойно можеше да развее флага за засада.

Това все пак бе четвъртият гол за Димитър Бербатов с екипа на "червените дяволи" в Шампионската лига, след като преди няколко седмици българинът вкара два на Олборг.

В 60-та минута Димитър Бербатов отстъпи мястото си на Карлос Тевес.

Още преди почивката Уейн Рууни имаше своя шанс да реализира, но стражът на „детелините” бе на мястото си в 38-та минута. В 43-та Джон О'Шей можеше да върне срещата в началната му фаза, ако си беше вкарал автогол, но Едвин ван дер Саар успя да опази мрежата от съотборника си.

В 76-та минута Карлос Тевес намери Уейн Рууни, който след няколко пропуска, най-после намери точно очертанията на вратата за 3:0, което в крайна сметка се запази до последния съдийски сигнал.

В другия мач от групата Виляреал и Олборг успяха да си вкарат общо 9 гола в зашеметяващ голов трилър. Уникалната „голеада”започна от страна на Сагановски за гостите в 19-та минута, но Виляреал стигна до изравнителен гол чрез Роси в 28-та и до обрата в 33-та, дело на Капдевила. Драмата стана пълна, след като се стигна до ново равенство – 2:2 в 36-та минута чрез Еневолдсен.

Интригата се запази и по време на почивката, а след това Виляреал доказа, че е по-класният тим, не и без помощта на Лоренте, който направи хеттрик (67’, 69’ и 84’). Олборг успя да вкара и трети гол чрез Йохансон, но възможностите му стигнаха до тук. Петият гол за домакините пък бе дело на Пирес.

Така след победите на Манчестър Юнайтед и Виляреал, двата отбора запазват съответно първото и второто си място в класирането с по 7 точки, но „червените дяволи” продължават да заемат лидерската позиция в група Е. Третото място е за Селтик, който остава с една точка, колкото има и четвъртият Олборг.