Берба е ангел, не псува и чете Библията
Берба е ангел, не псува и чете Библията / netinfo
Димитър Бербатов отново е една от основните теми на английските издания. Вестник „Сън” публикува интервю с българина, в което той говори за своя буен нрав.

Според Бербатов обаче Сър Алекс Фъргюсън няма да има дисциплинарни проблеми с него, тъй като е християнин, който не псува. Шотландският специалист е известен с това, че не обича да чува псувни на терена.

Именно заради това се смяташе, че Фъргюсън ще има проблеми с буйния нрав на Бербо, но нападателят успокои феновете на Манчестър Юнайтед.

Бившият играч на Тотнъм призна, че е имало моменти, в които е бил надменен и се е държал неправилно, но е сигурен, че вече следва правия път.

„Правил съм много глупави неща заради моя инат само защото не исках да слушам съветите на моите родители. И после винаги се оказваше, че те са прави. Баща ми винаги ми казваше да стъпвам здраво на земята. Той повтаряше това често и все още ми помага”, обясни Дими.

„Когато усещах, че съм навирил нос, червената светлинка в главата ми започваше да свети. Много пъти бях засрамен от някои неща, които направих. Парадирах с факта, че съм Димитър Бербатов. Тогава винаги гласа на моя баща в главата си”.

„Освен това, аз съм религиозен и взимам навсякъде Библията с мен. В нея има много добри съвети за такива като мен”.

Без псувни няма футбол. Това е мото за много футболисти, но не и за Берба, който твърди, че не би нагрубил някого на терена или извън него.

„Това е въпрос на добро възпитание. Не псувам в моето ежедневие. Всяка моя втора дума не е да му *** майката”, обяснява той. Интересното е, че цветущият израз е написан на български с превод в скоби на английски.

„Опитвам се да направя всичко със стил – не само във футбола. Ако успея да дам добър пример на младите хора, това е страхотно”.

„Ако трябва да бъде честен, понякога губя търпение, когато съм на терена. Дори викам твърди много по моите съотборници и след това те са малко ядосани. Но това е, което съм аз”.

„Често им казвам: „Пичове, няма проблем, ако има нещо и вие можете да крещите по мен”. Аз не се ядосвам. Когато мачът свърши, всичко е свършило”.

„Но някои от тях го приемат лично и са ми ядосани. Те не разбират, че по този начин аз освобождавам стреса”, допълни капитанът на българския национален отбор.