Бензукан напусна Левски, замина за Германия
Бензукан напусна Левски, замина за Германия / netinfo
Мароканският защитник на сините Шакиб Бензукан вече не е с отбора на Левски в Австрия. Рано тази сутрин той напусна лагера в Линдабрун, където българите пристигнаха предната вечер.

Мароканецът е с поредна контузия и не взе участие в последните две контроли играни в София. Той се контузи на мача със Спартак Плевен и след като престоя само пет минути на терена бе заменен.

За последно Шакиб игра в официален мач за Левски на 26-и октомври миналата година, когато сините победиха Ботев Пд на стадион „Васил Левски”. Оттогава Бензукан е хронично контузен и не може да се завърне в игра.

След травмата в Правец, на играча са направени изследвания, които показват нови мускулни разкъсвания. Това означава, че при най-оптимистични очаквания от поредното лечение, Шакиб ще е готов за тренировки и игра най-рано след месец.

Всичките здравословни проблеми на мароканеца дотук накараха ръководството на сините да го пратят за пореден път в Германия, в клиниката в Мюнхен, като този път ще му се направят пълни изследвания и ще му бъде назначено лечение. Със сигурност Бензукан пропуска контролите на Левски в подготвителния период и срещите от началото на първенството.