Бенитес: Жозе не ми липсва, Абрамович дърпа конците в Челси
Бенитес: Жозе не ми липсва, Абрамович дърпа конците в Челси / netinfo

Мениджърът на Ливърпул Рафа Бенитес определи Роман Абрамович, като човекът, който дърпа конците в Челси. Според треньора, няма значение кой води тима на „сините”, тъй като олигархът в крайна сметка взима решенията в клуба.

Утре двата клуба ще се изправят един срещу друг в първата полуфинална среща от Шампионската лига.

„Ключът към всичко е Абрамович. Единственото различие, което виждам между Жозе Моуриньо и Аврам Грант са техните пресконференции. Наблюдавах ги срещу Евертън и те играха по същия начин, както са го правили и преди”, заяви Рафаел Бенитес, с което отчасти обезсмисли работата на израелския специалист.

„Челси стигна до финала на Карлинг Къп, предстои им полуфинал за Шампионската лига, а и все още са в борбата за титлата. Притежават и достатъчно добри играчи, за да победят. В този смисъл ние трябва да бъдем изключително внимателни и да имаме по-голямо уважение към тях”, добави треньорът на Ливърпул.

„Не обичам да говоря за Грант. Като мениджър го уважавам много, защото е добър. Не мога да кажа нищо лошо за него”, допълни Бенитес.

Колкото до бившия наставник на Челси Жозе Моуриньо, той сподели: „На медиите може би им липсва Жозе, но не и на мен. Имам достатъчно много неща за вършене в Ливърпул сега. В края на деня играчите са важните. Треньорът може да говори преди срещата, но футболистите вършат всичко на терена.”