Бенитес: Важното е, че сме на пет точки пред Евертън
Бенитес: Важното е, че сме на пет точки пред Евертън / netinfo
Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес остана много доволен след победата с 3:1 над Блекбърн. Успехът днес даде преднината от 5 точки на „червените” пред Евертън, в борбата за четвъртото място във Висшата лига.

„Трябва да сме доволни, тъй като предварително знаехме, че ни чака труден мач с един много силен тим. Играхме отлично през втората част, особено Бенаюн и след това Джерард и Торес”, сподели испанският спец.

„Вкарахме хубави голове, няма как това да не ни радва. Не е лесно да подготвиш играчите си такъв мач, след като преди това сме играли с Арсенал в Шампионската лига”, каза още той.

„Предстои ни гостуване на Фулъм. Ако постигнем успех, ще се доближим доста до сигурно участие в Шампионската лига догодина. Оставащите ни мачове в Европа ще ни отвлекат вниманието от първенството, така че трябва да се закрепим здраво на четвъртото място, колкото се може по-рано”, продължи Бенитес.

„Не знам какво точно ще се случи с Евертън, но в момента най-важното е, че сме на пет точки пред „карамелите”, завърши мениджърът на Ливърпул.