Бенитес: Срамно е, че не привлякохме Бербатов
Бенитес: Срамно е, че не привлякохме Бербатов / netinfo
Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес засипа с похвали капитана на българския национален отбор Димитър Бербатов преди утрешния двубой с Тотнъм. Наставникът разкри, че отборът му е имал намерение да привлече нападателя от Леверкузен, но по една или друга причина това не се е случило.

„Знаехме за Бербатов още преди да играем срещу Леверкузен през 2005 година. Той е един от играчите, които сме наблюдавали отблизо”, обясни Бенитес.

„Всички могат да се убедят в качествата му. Искахме го, но тогава ние не успяхме да го вземем от Леверкузен. Срамно е, ние не успяхме”, добави наставникът на Ливърпул.

Специалистът обаче не пропусна да похвали и Фернандо Торес, който се представя на ниво с червената фланелка.: „Знаехме, че е добър играч, но да вкараш повече от 30 гола в първия си сезон в Англия е настина фантастично постижение. Да направи това, което той успя е наистина невероятно.”

Ако Торес успее да вкара срещу Тотнъм утре, то тогава той ще счупи постижението за чужденец, вкарвал най-много голове през първия си сезон в Премиършип, който сега се държи от Рууд ван Нистелрой.