Бенитес: Крауч сам реши да напусне
Бенитес: Крауч сам реши да напусне / netinfo
Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес заяви, че на Питър Крауч е предложен нов договор, но нападателят сам е избрал да премине в тима на Портсмут.

"Питър е голям професионалист и прекрасен човек и ние искахме той да остане при нас. Предложихме му нов договор. Но понякога трябва да разбереш желанието на играча. Той искаше да играе повече, а мой първи избор е Фернандо Торес, така че това би било много трудно. Той се справи добре в периода си в Ливърпул и показа, че хората не са били прави когато ме критикуваха, че го взимам на Анфийлд. Ние имаме Торес, Воронин, Кайт, Бабел и Джерард, който може да играе като втори нападател”, сподели испанският мениджър.

„Давид Вия попада в нашия трансферен списък. Но най-вероятно ще бъде много трудно да го привлечем", добави мениджърът на Ливърпуул.

Испанския специалист допълни, че би искал да има капитана на Астън Вила Гарет Бари, когато Ливърпул замине за тренировъчния лагер в Швейцария, който започва в неделя и включва три мача, преди тима да се върне във Великобритания и да играе с Рейнджърс в Глазгоу на 26 юли.