Бенитес: Ключът към успеха бе вярата ни
Бенитес: Ключът към успеха бе вярата ни / netinfo
Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес разкри ключа към успеха на неговия отбор, който го класира за полуфиналите на Шампионската лига, след категоричния резултат от  4:2 на реванша над Арсенал. Според наставника разковничето към победата е било доверието му във футболистите, както и тяхната вяра.

„Ние губехме, хвърляхме се, впоследствие печелехме срещата, но продължавахме да нападаме и да се връщаме назад, а отборът бе фантастичен”, бе първият емоционален коментар на Бенитес след мача.

Колкото до дузпата, реализирана от Джерард за нарушение срещу Туре, треньорът заяви: „Не видях положението, но успяхме да вкараме четири гола, което означава, че отборът вярваше, а това бе ключът към успеха.”

На въпрос, от какво се е нуждаел отборът му, когато е бил в губещата позиция по време на мача, той заяви: „Само да продължава напред. Ние знаехме, че трябва да се трудим усърдно, защото Арсенал играе много добър футбол, в този смисъл ние трябваше да действаме в правилната посока, каквото и сторихме през второто полувреме.”

Колкото до следващия съперник на отбора в Шампионската лига – Челси, Рафаел Бенитес сподели: „Ще опитаме да се позабавляваме днес, а след това ще мислим за Челси.”