Бенитес дава почивка на звездите си срещу Тотнъм
Бенитес дава почивка на звездите си срещу Тотнъм / netinfo
Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес ще даде почивка на част от ключовите си футболисти за утрешното гостуване на „червените” на закъсалия Тотнъм Хотспър в мач от турнира за Купата на Лигата в Англия.

Капитанът Стивън Джерард и нападателят Роби Кийн, който през уикенда вкара първите си два гола във Висшата лига за „мърсисайдци”, няма да бъдат включени в групата за срещата.

Голмайсторът на тима Фернандо Торес обаче най-вероятно ще започне мача като титуляр. Както е известно испанецът се възстановяваше близо месец от травма и има нужда от игрова практика.

Джейми Карагър, Дирк Каут и Шаби Алонсо е възможно също да не фигурират срещу „шпорите” утре.

"Джерард няма да бъде в състава, както и Роби Кийн”, заяви Бенитес пред официалния сайт на клуба.

„Винаги е трудно да изиграеш толкова много мачове (шест мача за 18 дни) и трябва да променяш футболистите в зависимост от турнира. По-голяма част от играчите могат да играят във всички срещи, но някои имат нужда от почивка. Джерард е един от тях. Дирк Каут е друг футболист, който играе почти във всеки мач. Ситуацията с Шаби Алонсо, Джейми Карагър и Роби Кийн е същата”, допълни испанецът.

„Трябва да се вземе под внимание и това, че някои от тези футболисти също записаха мачове и за националните си тимове. Мисля, че Кийн вече изигра 23 мача този сезон. Утре ще използваме футболисти, на които разчитаме по-малко. Вярвам в тях, защото всички те са национали на своите страни. Винаги е важно да печелиш трофеи и този турнир е възможност за нас да го направим”, каза още Бенитес.

Двубоят от четвъртия кръг на турнира за Карлинг къп е утре от 21:45 часа българско време.