Белети: Преди мача ми казаха да пазя Бербо, не да вкарвам
Белети: Преди мача ми казаха да пазя Бербо, не да вкарвам / netinfo
Защитникът на Челси Жулиано Белети разкри, че указанията на Аврам Грант към бразилеца преди началото на двубоя срещу Тотнъм са били да опази Димитър Бербатов. Основната му задача е била да не позволи на капитана на българския национален отбор да не съумее да покаже възможностите си. Освен, че изпълни указанията на своя треньор Белети дори вкара първото попадение при победата с 2:0 над „шпорите”.

„Защитната линия беше нашата ахилесова пета, затова моята задача беше да не позволя на Бербатов да се разгърне, а не да вкарам гол”, разкри след мача бившият футболист на Барселона, който откри резултата след фамозно изпълнение. Бразилецът пое топката в центъра на терена, напредна и с топовен изстрел от около 30 метра остави безпомощен вратаря на „шпорите”.

„Това е специален ден в моята кариера. Не във всеки мач се случва да падне такъв гол. За играч с моето амплоа, такова развитие на нещата, само по себе си, е голяма рядкост. Първоначално исках да подам напред, но след това видях, че никой не се опитва да ми попречи. Приближих се още малко към вратата, пробих, а никой от играчите на Тотнъм, дори и вратаря Черни, не очакваше да вкарам в горния ъгъл”, каза още защитникът.

„Бояхме се, че ще допуснем гол в този мач. Съперникът ни имаше  42 попадения и по този показател бе на първо място. Затова срещата не беше много лесна за защитата ни. В същото време и те имат проблеми с отбраната, затова на разбора преди мача ние обърнахме внимание и на този факт”, добави Белети.

„Що се касае до Никола Анелка, самият той показа, че е много способен. Жалко, че не успя да вкара, за да може дебютът му да се запомни”, добави бразилецът.