Бекали ще отглежда играчите на Стяуа като овце
Бекали ще отглежда играчите на Стяуа като овце / netinfo

Собственикът на Стяуа Букурещ милиардерът Джиджи Бекали има намерение да въведе нечувана система за разплата с футболистите. Според Reuters, ексцентричният и на моменти и определян като луд човек, ще се опита да ореже заплатите на играчите и да отмени системата на платежните поощрения, за да подобри резултатите на клуба.

Освен това, бившият пастир открито изрази намерението си да започне да се отнася с футболистите си като с овце. Милиардерът, който в Румъния е смятан за най-големия хомофоб, смята да промени отношението на отбора към финикийските знаци и да наложи онази стратегия, която му е помогнала да се издигне в обществото.

„Когато бях овчар, умъртвявах старите овце заради месото, а болните – продавах, за да се сдобия със здрави. Само здравата овца може да създаде здраво потомство. Ако играчите искат пари за новогодишни подаръци, ще трябва да вземат кредит от банките”, категоричен бе бившият пастир, а сега футболен магнат.

Бекали разкри, че през зимния трансферен прозорец ще бъдат привлечени седем или осем нови футболисти. Към момента Стяуа се намира на четвърто място в класирането на Румъния, като изостава от лидера с 11 точки. Клубът отпадна от надпреварата за Купата на страната, а освен това няма шанс да продължи напред в Шампионската лига, след като заема последното място в група Н, само с една точка актив.

Джиджи Бекали е един от най-богатите хора в Румъния, освен това бе и кандидат за президент на северната ни съседка.

Преди време той се забърка в скандал, заради арогантното си отношение към тъмнокожите. По време на телевизионно предаване собственикът на Стяуа нарече водещия „маймуна”, а след това с цялото си нахалство, вместо да се извини, призна, че е изключително нецивилизован човек.