Батков шокира и Германия
Батков шокира и Германия / netinfo
Собственикът на Левски Тодор Батков шокира и Германия. Босът на „сините” сравни поведението на Енерги Котбус с типичното за немците по време на нацизма.

„В Котбус малко с 65 години са объркали историята. Не сме 1942-а, а сме 2007-а. Нашият отбор има с какво да се похвали, а докато техния е световно неизвестен. а правила, има етика, има морал. Ние сме европейци и те са европейци”, заяви Батков след приятелския мач между шампионите на България и Апоел Никозия (1:0) в събота.

Мениджърът на германския отбор Щефен Хайдрих остана шокиран от думите на собственика на Левски. „Нямам думи. Тъжно и жалко е, че човек от ръководството на един футболен клуб си позволява да каже подобно нещо”, каза Хайдрих пред германския вестник „Лаузитцер Рундшау”.

„Трансферният скандал между Левски и Енерги за Станислав Ангелов става все по-мръсен. Едно е сигурно: явно Батков избягва дипломацията. Докато в Котбус се опитват да разрешат проблема и Ангелов да може най-накрая да играе за Енерги, българският адвокат налива масло в огъня”, коментира авторът на статията Франк Ноак.

Изданието посочва, че плануваната за вчера среща между представители на Левски, на БСФ и на Германската професионална футболна лига е била отменена. При тези обстоятелства отборът от Лаузитц ще сезира ФИФА. „Вече подготвихме последните документи и приложения”, заяви пресаташето на Енерги – Рони Герш. Междувременно стана ясно, че говорителят на немския клуб няма да контактува с представители на българските медии. „След като в България ни мислят за нацисти, няма да говоря и с журналисти от тази страна”, заяви Герш.

„Това не е първият път, в който Тодор Батков използва неподходящи думи и сравнения. По същия начин адвокатът атакува и рефера на четвъртфиналния мач между Левски и Шалке 04 – Майк Райли. Собственикът на българския шампион нарече съдията „британкси хомосексуалист”, коментира „Лаузитцер Рундшау”. „Адвокатът се държи неуважително и към ЦСКА Сoфия – градския съперник на Левски. Батков се подиграва на произхода на собственика на „червените” Прамот Митал, който е от Индия. В последствие обаче босът на „сините” се извини”, пише още Ноак.