Батков: Несериозно е да има рокада, не разглеждам варианта отпадане
Батков: Несериозно е да има рокада, не разглеждам варианта отпадане / netinfo
Собственикът на Левски Тодор Батков заяви, че не разглежда вариант с отпадане на Левски от БАТЕ Борисов в Шампионската лига.

„Ако отпаднем, ще вземем необходимите мерки. Нямам ултиматум към треньора, ние не сме военни. Сигурно взимате предвид това, което стана в Мездра. Тези неща са несериозни. Имаме състав, имаме треньор, имаме отбор, имаме и публика. Притежаваме материална база и финанси, за да играем в Шампионската лига. Най-вече имаме майсторство”, отсече адвокатът.

„Ще кажа на футболистите да излязат и да бият. Аз съм спокоен. Футболистите трябва да правят това, което прилагаха с успех по време на подготовката. Надявам се да решим интригата още в сряда. После и да запазим добрия резултат в Беларус. Не обръщам внимание на заканите, които идват от другия отбор. Най-малкото нашата страна е с 1400 годишна история, а тяхната е изкуствено създадена. Отново направих дипломатически скандал”, отбеляза Тодор Батков.

„Ние не сме заводски отбор, а тим носещ името на един от най-великите българи. Зад нас стои цяла България”, каза още по темата собственикът на Левски.

„Гошо Петков ще играе в мачовете с БАТЕ Борисов. Ние пробваме един словашки вратар. Той е добър и на добра възраст. Чакам оценката и на спортните хора, но не смятам, че ще има проблем”, сподели Батков.

„Искам да призова всички левскари, всички които обичат Левски, да дойдат на стадиона. Синоптиците твърдят, че ще е много горещо. Искам ние, публиката на Левски, да направим още по-горещо за спортистите от Беларус. Да ги бием едно хубаво и да си ходят по живо, по здраво”, допълни бизнесменът.

Тодор Батков сподели, че иска по-бързо да се разрешат проблемите с материалната база около стадион „Георги Аспарухов”.

„Ние няма да се откажем. Правим всичко възможно”, закани се Тодор Батков. Босът на „сините” смята, че Левски трябва да направи още един футболен терен с изкуствена тревна настилка.

Шефът на вицешампиона е спокоен, че клубът скоро ще получи стадион „Раковски”. „След тридесет години, едва ли ще сме живи. Не ми се вярва тогава някой да се опита да вземе стадиона на Левски. Клубът не е почнал нито с мен, нито с Даниел, нито с Велислав. Ние сме щастливци, че имаме шанса да се докоснем до това уникално явление и институция - Левски”, завърши Тодор Батков.