Батков: Нека от НОИ да покажат какви са задълженията на ЦСКА и Левски
Батков: Нека от НОИ да покажат какви са задълженията на ЦСКА и Левски / netinfo

Собственикът на Левски Тодор Батков призова от Националния осигурителен институт да покажат всички задължения на ЦСКА и Левски. Както е известно в последните няколко дни се появиха информации, че „червените” могат да не бъдат допуснати до участие в Шампионската лига заради огромни задължения.

 

„Единствено говорих с президента на футболния съюз и помолих да предупредят шефа на НОИ да спазват буквата на закона. Този път няма да останем безучастни, ако ЦСКА продължат да бъдат толерирани да получат лиценз”, заяви Батков в интервю за Дарик.

 

„Левски не може да пречи по никакъв начин на ЦСКА. Просто за участие в Шампионската лига има ясни изисквания и критерии, за да бъде допуснат един отбор. Тези правила са еднакви за всички. Те предполагат прозрачност за дългове и собственост, за неизпълнени финансови задължения по футболисти, мениджъри треньори, както и към бюджета на държавата”, продължи Томов.

 

Батков също заплаши, че е възможно да сезира Европейската комисия.

 

„Искам да кажа, че имаме опит от Шампионската лига. Стигне ли се до групова фаза изискванията са изключително строги. Дай боже да стигне, но не вярвам това да стане.

 

Това което държа да почертая, че ЦСКА който заслужено стана шампион дължи колосални суми на бюджета предимно на НОИ. Това е така в последните 5-6 години. Такъв проблем Левски не е имал никога. Всяка година ЦСКА минава покрай капките с някакви преференции с действителни или не документи.

 

Ядосан съм, че Ристосков вчера е връчил документ, за разсрочка за над 2 млн. лева. Разсрочване на задължения към държавата може да прави само Европейската комисия. Разсрочването се прави чрез искане от тази комисия. Нека  да покаже на широката общественост този документ, как е поискал помощ от Европейския съюз. Нека от НОИ да извадят на бял свят какви са данъчните задължения на ЦСКА и Левски. Не го правя, за да участва Левски в Шампионската лига. Не заслужаваме да играем по този начин.