Батков: Ботев е взел Христов за 40 чифта обувки
Батков: Ботев е взел Христов за 40 чифта обувки / netinfo
Собственикът на Левски Тодор Батков разкри пред Гонг, че Ботев е придобил Георги Христов за 40 чифта футболни обувки от Марица. Адвокатът бе категоричен, че жалбите от страна на „жълто черните” няма да повлияят на решението играчът да бъде картотекиран за новия сезон, веднага след завръщането на сините в България, той ще подпише договор с тима.

Според Тодор Батков, каквото и дело да бъде заведено срещу БФС или Левски по този случай, то няма да бъде спечелено, тъй като казусът е идентичен с този на Станислав Ангелов и Енерги Котбус.

„Ние имаме договореност с агента на играча и със самия играч. Договорът формално предстои да бъде подписан, след като отборът се завърне от Австрия. Считам,че той е наш футболист и съм възмутен от поредната вакханалия, която чета в българските медии от инсинуациите от бившия му клуб Ботев. Искам да заявя, че УЕФА не може да комуникира с агент или както той обича да се определя като адвокат – без федерацията, т.е в БФС – нищо не е получено. И някак като съвпадение излезе и подобно решение с подобен казус. Моля, да престанат господата със сензациите, които сервират през ден – 170 страници жалба. Явно Градев си е повярвал”, сподели Тодор Батков.

„Оставете футболиста на спокойствие, той ще бъде ценен не само за Левски, но и за националния отбор. Аз не мога да разбера нахалството на Христолов и неговия мениджър.”

„Искам да разкрия една тайна. Вие можете ли да си представите какъв е приносът на Христолов за изграждането на този футболист? Той е придобит за 40 чифта футболни обувки. И мога да го докажа. Това не дава основание да бъде третиран като крепостен селянин или като роб. И ако някой иска да насажда балкански нрави, намесвайки Левски в разни разпри и сезирайки арбитжани съдилища, няма да мине номера. Това е цирк и позор”, добави адвокактът.

„Жалбата, ако изобщо има такава до Спортния арбитражен съд, е недопустима и тя няма да бъде приета за разглеждане. След като договорът ни с Христов стане факт, предполагам, че ще има жалба и срещу Левски, но тя няма да може да бъде разглеждана от никаква инстанция извън България. И никой няма да се занимава с някакъв си Градев, Христолов, Боби Димитров, Гошо, Пенчо и Иванчо.”

„Спомняте си какъв беше случаят със Станислав Ангелов, подписа с Котбус в нетрансферен период, ние заведохме дело директно във ФИФА, поискахме да бъдат спрени състезателните му права, докато се реши въпроса, специално жури определи, че принципът - играчът да упражнява професията си, е над всичко и разреши на играча да се състезава. И както виждате, след година излезе и делото. Нека да оставят футболистите на мира”, каза още Батков.

„Този така интересен президент съсипва най-стария отбор в България, отборът в който е играл и моят дядо”, завърши Батков.