Батков: Ако УЕФА изхвърли ЦСКА, Левски ще играе в ШЛ
Батков: Ако УЕФА изхвърли ЦСКА, Левски ще играе в ШЛ / netinfo
Президентът на Левски Тодор Батков заяви, че ако УЕФА изхвърли ЦСКА от евротурнирите, „сините” ще бъдат принудени да вземат тяхното място в Шампионската лига, защото иначе могат да бъдат сериозни наказани.

„Има вероятност Левски да играе в Шампионската лига. Така или иначе България има квота и е нормално тя да бъде запълнена. Това е мое разсъждение, но и регламентът на евротурнирите е такъв”, сподели президентът на „сините” в предаването „Коритаров Live” по Нова телевизия.

„Морално и спортно-технически нямаме нагласа за Шампионската лига, но формално-юридически може би трябва да се съобразим, защото ако откажем, ще ни изхвърлят и ще ни глобят и нас”, добави босът на Левски.

„Лицензионната комисия тази година е назначила независим финансови одитор, който да види дали е вярно това, което е представено в финансовите отчети. Парадоксално на 21 май никой от клубовете, които искат да играят в евротурнирите, не получи лиценз”, добави президентът на Левски.

„Как да въздействам аз? Лицензионната комисия е подчинена на УЕФА, не може БФС да им се меси. Аз не мога да въздействам при положение, че има над 150 страници, в които е ясно какво трябва да се направи”, допълни Батков.

„Когато видях писмото, че имаме задължения от 260000 лева не ми беше много приятно, защото точно бях дал поредната субсидия, за да се доразплатим с общежитията и наредих незабавно да се плати сумата. На следващия ден обжалвахме и лицензът ни бе даден. Не виждам какво толкова сложно има в това”, каза президентът на Левски.

„Когато прочетох, че ЦСКА има отново отсрочка, се вбесих. Затова беше моята реакция в медиите. Уж всички сме равни, ама единият е червен. Тогава предупредих чиновниците от фиска да не правят глупости, защото в България вече важат правилата за Европейския съюз”, завърши Тодор Батков.